El passat dissabte 4 de desembre apareixia en el destacat de l’editorial de l’Independent 647: «Antisitema dels antisistema. «insaciable el moviment i incapaç la institució»». Jo vaig fer un comentari a través de twitter que deia: «Insaciables són els especuladors que estan fent fora mig barri per augmentar els beneficis. Nosaltres només intentem ajudar.». Després del qual se’m va convidar a contestar. Doncs som-hi.

 

Sota aquest titular, com en molts d’altres, se’ns titlla d’atacants, d’agressors, com una bestia que devora preses i és «insaciable». Des del modest punt de vista d’un treballador sense propietats i amb càrregues familiars, l’atacant es un altre, són uns altres. Qui compromet els elements bàsics per a una vida digne són, en la gran majoria, persones o empreses farcides de diners. El simple fet de poder guanyar-ne més i no fer-ho els fa sentir-se fatal. Quan la gran majoria d’ells tenen, sens dubte, tot el necessari per a gaudir d’una bona vida, l’avarícia (i una interiorització total del capitalisme) els fa voler-ne més, i si tenen l’oportunitat de llogar el pis per 100€ més, ho faran sense pensar en si la família o persones que hi habiten s’ho poden permetre. Si un cambrer està disposat a treballar per 800€, vuit hores al dia, i en jornada partida, millor que pagar-n’hi 1000€. Total si no li va bé ja en vindrà un altre. I a qui els importa si arriba a final de mes o si no podrà anar a buscar els seus fills a l’escola. Allò important són els beneficis. Com una bèstia en busca de preses fàcils persegueix el seu lucre sense importar-li res ni ningú, «insaciable».

Però el trist és que, aquells que ens oposem al xantatge dels «propietaris» som uns «antisitema». Aquells que fan del mercat laboral un mon de precarietat, aquells que gentrifiquen i ens expulsen al extraradi a les classes populars, aquells que fan impossible la vida a les classes treballadores, a aquells ningú els diu res.

Som la primera generació que viu pitjor que els seus pares, som els vostres fills, nets i veïnes. Som el nou moviment veïnal que lluita per una vida digna i per més que ens poseu el sobrenom de besties Antisistema, ens tindreu aquí dient i fent el que creiem just.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s